Yoghurt met muesli, noten en rode biet

Leestijd: 2 minuten

Begin je dag goed met een portie groente bij je ontbijt. In dit ontbijtrecept zit al 100 gram groente. De rode biet geeft een leuke roze twist aan je yoghurt. Met dit ontbijt ben je klaar voor alles wat de dag te bieden heeft!

Dit ontbijt bevat een gezonde combinatie van zuivel, langzame koolhydraten, eiwitten, onverzadigde vetzuren en groente:

  • Magere yoghurt is een goede bron van calcium en kalium, maar bevat bijna geen vet.
  • Muesli bevat koolhydraten die langzaam worden verwerkt in je lichaam. Hierdoor heb je minder snel weer honger.
  • Noten (hier: amandelen) bevatten veel onverzadigde vetzuren en zijn een bron van vitamine E.
  • Rode biet bevat veel vitamine C en ijzer. Daarnaast bevat rode biet bijna 3 gram vezels (per 100 gram).

Wat heb ik nodig?

Voor één persoon:

  • 100 gram gekookte rode biet
  • 250 gram magere yoghurt
  • 1 handje (= 30 gram) amandelen (of andere noten)
  • 80 gram muesli
    Voeg eventueel voor extra smaak een eetlepel honing toe.

Hoe maak ik het?

  1. Snijd de rode biet in kleine stukjes.
  2. Doe de magere yoghurt in een kom.
  3. Verdeel de rode biet, amandelen en muesli door de magere yoghurt.
  4. Meng de ingrediënten door elkaar. 

Tip! Snijd 500 gram rode biet van tevoren in stukjes en bewaar het in de koelkast. Dit scheelt tijd in de ochtend.

Voedingswaarde per persoon

  • 584 kCal
  • 25 gram eiwit
  • 70 gram koolhydraten (waarvan 23 g suikers)
  • 19 gram vet (waarvan 1,7 g verzadigd)
  • 6,0 gram vezels
  • 0,2 gram natrium


Vond je dit interessant? Volg mij dan ook op Facebook!

Plaats een reactie