Vegan bowl met crispy tofu, sojabonen en zeewier

Leestijd: 2 minuten

Een dagje veganistisch? Probeer dan eens deze heerlijke bowl! Vol met gezonde groenten, vezels en een heerlijke Aziatische twist.

Voor 4 personen
Kooktijd ongeveer 20 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 400 gram zilvervliesrijst
  • 180 gram gekruide tofu
  • 200 gram geblancheerde sojabonen
  • 200 gram radijs
  • Komkommer
  • 125 gram zeewiersalade

Voor de limoendressing:

  • 2 limoenen
  • 2 eetlepels honing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Peper naar smaak

Hoe maak ik het?

  1. Bereid de zilvervliesrijst zoals op de verpakking beschreven staat.
  2. Bak de tofu in olie (5 min) tot ze knapperig zijn.
  3. Was en snijd de komkommer en radijs in kleine stukjes.
  4. Vul een schaal met de zilvervliesrijst.
  5. Verdeel de tofu, sojabonen, radijs, komkommer en zeewiersalade over de rijst.
  6. Meng in een schaaltje de ingrediënten voor de dressing.
  7. Verdeel de dressing over de bowl.
  8. De bowl is nu klaar om te serveren.

Tip! Lekker met verse mango.

Voedingswaarde per persoon

  • 406 kcal
  • 17 gram vet (waarvan verzadigd 3 gram)
  • 42 gram koolhydraten (waarvan suikers 13 gram)
  • 17 gram eiwit
  • 10 gram vezels

Plaats een reactie